Un an s-a scurs ... (in memoriam)"Cand mai mergem cu Gabi la cabana, acolo la munte? "

Asta este intrebarea pe care Matei , baiatul meu, mi-o adresa spre sfarsit de saptamana. De aproape un an nu am mai auzit-o. Si ieri, da, tocmai ieri ... dintr-o data: Tati, noi cand mai mergem cu Gabi la cabana, acolo la munte?

In 2008,pe la sfarsit de octombrie ne-am (re)intalnit. Doi fosti colegi la aceeasi companie, dar pe care activitatile joburilor nu prea i-au intersectat in aceea vreme. Dupa multi ani de atunci, prin intermediul listei alpinet am aflat ca avem o pasiune comuna, muntele. Intamplarea a facut ca eu sa caut ceva sa slabesc iar ea sa aiba activitatea exact pe acest domeniu. Din cate am reusit noi sa o cunoastem in acesti cativa ani, Gabi avea trei mari directii: familia (nepoata, mama si sora), muntele si Herbalife. Pot spune ca mie si familiei mele ne-a schimbat viata, modul de viata. Sunt putine cuvintele prin care sa-mi pot exprima recunostinta. Iar ca mine sigur mai sunt mult persoane.

Daca astazi pot face trasee de alpinism tehnic, in parte i le datorez si ei. Lucrurile pe care le-am invatat de la ea, oamenii pe care i-am cunoscut prin intermediul ei ... si multe altele, nu pot fi uitate niciodata.

Trista zi de 23 octombrie 2010 m-a gasit in Fagaras. Mesajul primit pe telefon m-a lasat fara cuvinte, fara lacrimi, fara ganduri."Tati, cand mai mergem cu Gabi la cabana, acolo la munte?"
Ei bine, dragul meu, ... peste ceva timp vei intelege ca ea este acolo si ne va astepta mereu!

.

11 comentarii:

 1. Dzeu s-o odihneasca!
  Impresionanta melodia!

  RăspundețiȘtergere
 2. Dumnezeu s-o odihneasca.
  A fost singura persoana pe care am cunoscut-o care raspundea intotdeauna DA atunci cand aveai nevoie de ceva.
  Vei fi vesnic in inimile noastre.
  Ieri 23.10.2011 la Manastirea Caraiman, echipa Herbalife (30 persoane) s-au rugat pentru tine Gabi.
  Te vom iubi mereu.

  RăspundețiȘtergere
 3. Se mai intimpla...:
  http://mirceaordean.blogspot.com/2011/10/munte-sa-fii-iubita-carmen.html

  Altminteri pricep greu - dincolo de o evadare peste disconfortul momentului - ideea ca vreunul va fi vesnic in mintea, inima noastra etc. Cred că e absolut un şablon, care ştim că dă bine la altul. Dacă am sta să medităm asupra problemei insă, am vedea că nu pot băga mina în foc peste ce va fi in n ani sau decenii, cu atit mai putin vesnic...

  RăspundețiȘtergere
 4. E asa de greu sa spui ceva in asemenea momente... Gabi, poate ca nu te asteptai, dar si in Spania exista oameni care te stiu fara sa te fi cunoscut si care isi amintesc de tine fara sa te fi vazut vreodata. De cate ori ascult cd/ul ”Bianca, e ziua ta” (Bianca e fetita mea), obtinut de mama mea prin tine si de cate ori vad cutia de Herbalife pe care este scris inca numele tau... nu am cum sa nu-mi amintesc de tine...

  mihaela, sora lui gabi colea

  RăspundețiȘtergere
 5. Mircea,

  Nu am folosit nici un sablon. De exemplu, nu voi putea uita niciodata faptul ca am slabit 12 kg cu ajutorul ei. De cate ori voi catara ceva, imi voi aminti de ea, pentru ca ... nu as fi putut catara daca nu as fi slabit...logic, pentru mine.

  Cunosc "aversiunea" pe care o ai fata de cuvintele gratuite, insa nu este cazul aici.


  Zile senine

  RăspundețiȘtergere
 6. a trecut deja un an fara Gabi ......

  O persoana pe care as caracteriza-o prin: nu exista drum prea lung sau sa fie prea obosita daca aveai nevoie de ea...

  Laurentia Colea

  RăspundețiȘtergere
 7. Impresionant de trist...dar totusi frumos din partea ta.
  Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

  RăspundețiȘtergere
 8. Fiecare din noi este un inger! Gabi a fost si ramane un inger care a atins multe vieti spre bine si care ne ajuta si acum prin amintirea ei!

  Dumnezeu sa vegheze la linistea ei!

  RăspundețiȘtergere
 9. 1.
  http://mirceaordean.blogspot.com/2011/10/munte-uman-pleca-vreunul-dintre-noi.html

  2.
  Am trecut prin ceva asemănător, apropo de cineva care se duce. N-am slăbit dar de multe m-am vaccinat cu acel prilej...

  RăspundețiȘtergere
 10. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

  RăspundețiȘtergere