Creasta Generalului

Martie 2008
Gabi ,Liviu si Mihai

Mihai ma batea la cap sa-l duc in General. Si eu si el eram la inceputuri in catarare dar eu mai facusem 2 lc si se punea ca eu il stiu cel mai bine dintre noi  :) .

Apare o oportunitate pe duminica si bag un  mes catre Mihai. Liviu ne spune ca se baga si el...Ideal ar fi fost sa fim in echipe de cate 2, dar vom merge si asa...un cap de coarda si 2 secunzi.Dimineata la 7 si am pornit spre Predeal.  In jur de ora 9 eram aproape de Predeal si am vazut ca ninsese ceva prin zona.Sper ca nu si in Cheile Rasnoavei...
Coboram pe serpentine, ajungem la Cabana Cheia si intram pe drumul forestier care duce catre Rasnoave. Pe aici nu ajunsese zapada si aveam toate motivele sa fim optimisti. Ajungem la "baza", ne echipam si ne pregatim sa intram pe traseu. La putin timp dupa noi ajung inca vreo 2-3 masini cu cataratori...lume multa la catarat azi :)

Plec eu cap de coarda, iar Mihai si Liviu vor fi secunzi. In prima lungime nu am probleme, doar la pasul de traversare catre dreapta ma trag de sfoara de acolo. Ajung si secunzii si pregatim lungimea urmatoare.Dau mai departe, mi se pare mai usor decat prima lungime.
Mihai ma fileaza, pare serios si atent  ... sper ca asa si este  :)

 In a  doua regrupare incep din nou sa trag de corzi. Nu stiam ca partea cea mai obositoare a mersului cu 2 secunzi este trasul de corzi. Muncesti de-ti sar capacele ...


Duypa 2lc si jumatate se termina cataratul propriu-zis si s epoate merge neasigurat pe niste pante foarte abrupte, dar cu multi copaci, apoi pe crestulita...f frumos. Se poate renunta la papuceii de catarat.

Ajunsi la cablurile de bungee-jumping incepe via ferrata. Noi facem pauza dupa primul tronson de via ferata, este un loc mare cu privelisti spre Bucegi, ai si puncte de asigurare personala la cabluri.
Urmeaza inca 2 tronsoane de via ferata, la una dintre ele am mai scos coarda simtindu-ne obositi.

Cam asa arata tronsoanele de via ferata intalnite:


Urcam si avem noi unghiuri asupra Bucegilor

Se lasa seara, noi am mers foarte incet , gustand din fiecare priveliste si din fiecare bucatica de piatra atinsa.

Un ultim asalt si iata-ne ajunsi si la cruce!!! Obositi dar foarte fericiti!


La coborare suntem primiti cu covorul ... nu, nu rosu..ci cu cel alb al ghioceilor


Zile senine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu