Pastel de toamna (I) - Muchia Iepurasului

Muchia Iepurasului
5 Nov, 2011
Ileana, Adi, Gabi
(+2 echipe in muchia Caprioarei)


Din nou in abruptul Postavarului, in peretele Animalelor. Am mai facut acest traseu dar Adi lipsise la apel ... acum i-a venit randul.
Acum vreau mai mult sa prezint imagini ale toamnei - aici gasiti descrierea mai tehnica.

Inca din Poiana Inului culorile toamnei ni se infatiseaza in toata splendoarea
Vedere din Poiana Inului catre Peretele Animalelor

In padure, covor de frunze, poteca mai mult se ghiceste. Si mai mult frunze stau gata-gata sa cada la primul fior mai rece. Parca am ajuns mai repede la perete de data asta ...

Ne impartim: noi in Iepuras, Andreea si Mihai in Caprioara. Plec sustinut, e deja caldut afara, si leg primele 2 lungimi, evident cu rugaciunile de rigoare la cele 30-50 fire de iarba din smocurile apucate pentru a trece in bine-cunoscutul balcon plin cu vegetatie de la finalul primei lungimi clasice (cam 25 m de la plecare).
Vedere din regrupare: toate culorile toamnei
Hornul ce separa cele 2 muchi: in stanga Caprioara, in drepata Iepurasul


 Fiind traseu usor, Adi si Ileana merg concomitent, eu am mai mult grija sa nu incurc corzile. Ajung si ei in regrupare (cam mica pentru 3 persoane) iar Adi preia conducerea. Ileana se burzuluieste la el sa nu faca 2 lungimi legate (uff....inca putin si va avea mai multa incredere in el). Adi pleaca iar noi ne hlizim la cei din Caprioara carora li s-a mai adaugat o echipa .
Eu si Ileana
Mihai Cernat si Andreea vis-a-vis
  Evident, Adi se descurca de minune si ajunge rapid in urmatoarea regrupare, dupa care este randul nostru. Pleaca tot Adi, este lungimea cu mica traversare a placii spalate. Leaga aceasta lungime cu cea scurta si usoara de dinaintea hornului.
Ileana, inainte de traverseu
Andrei, cap, Horia, secund
Apare si cealalta echipa din Caprioara. Andrei sta bine asezat in regrupare insa nu se poate intoarce pentru a poza. Pana la urma se contorsioneaza putin si reusesc sa-l prind.

Despre tura si aventura lui Dan in Caprioara cititi pe blogul lui.

Impreuna admiram peisajul: "foc" si "para" toamna ne inconjoara
 Bucegii in zari

Catre muntii Predealului si Piatra Mare
Cu greu ma dau dus de aici. Pe brana ierboasa dinaintea hornului final Adi si Ileana ma fileaza usor si linistit, parca furati de priveliste.

Si au si motive:


Totusi, trebuie sa ne mai si miscam. Pe brana, iarba uscata parca este mai alunecoasa decat atunci cand este verde si mergem asigurati cei inca cativa metri pana la baza hornului.

Hornul este o placere pentru cataratori. L-am mai facut, dar secund, acum este cu totul altceva. Ramonaj, sprait (mai ales sprait), emotii, prize intoarse sau aflate in interiorul hornului. Iarasi emotii la traversare si la trecerea peste surplomba, apoi plimbare pana sus. O nebunie!
De sus, comunicarea cu secunzii nu mai exista, dar in timp am invatat impreuna limbajul corzilor si nu sunt probleme. Aici insa, secunzii nu mai pot merge concomitent.
Ileana, la final ...si extraordinarele culori jos, in padure

Ca ziua sa fie completa, avem parte si de un apus superb! Astazi natura a fost darnica cu noi.
"Flacari" catre Bucegi



 


Zile senine !

.

8 comentarii:

  1. Felicitari , sunteti un exemplu incredibil de bun. Si mie mi-ar placea sa exlorez aceste minunate meleaguri Romanesti.
    cu respect ,

    Bogdan B.

    RăspundețiȘtergere
  2. De vis...numai pentru vulturii ce ajung acolo.
    Felicitarile mele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fain traseul si poze superbe! Felicitari! Cred ca este o placere sa cateri inconjurat de asemenea culori...In cat timp ati facut traseul?

    RăspundețiȘtergere
  4. ce culori faine ai surprins. a fost o zi superba de toamna. pe cand mai revenim in Rasnoave?

    RăspundețiȘtergere
  5. pozele sunt super culorile din ele mai ales

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Mihai,

    In echipa de 3 am facut cam 4.5 ore cu tot cu pauze de foto si admirat privelistea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da ce peisaje superbe!
    Fotografia 18/20 - cum se vad acolo Bucegi,mi se pare foarte buna,se pare ca nu ati avut chiar asa aparatura foto buna sa o capturati.Da daca mergi pe acolo cu ceva DSLR mai bun cu obiectiv mai bun,in acelasi moment al zilei si ai aceeasi vreme,iese o poza exceptionala.
    Am vazut linku aci de la postul tau de pe carpati.org,unde a intrebat careva pe unde poate sa mearga sa prinda culori de toamna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salutare
      Unele foto sunt facute cu un aparat ceva mai rasarit decat o sapuniera altele cu telefonul mobil. Nu caram chestii prea mari cu noi cand cataram :)

      a fost un apus cum nu am mai prins nici inainte, nici dupa.

      Zile senine

      Ștergere